Златибор домаћин  „Xross Hard Enduro“ релија.

                Од 16. до 20. маја Златибор ће бити домаћин Светског шампионата у једној од најузбудљивијих мото дисциплина – hard endurо, која подразумева такмичарски рели дуж изузетно захтевних стаза са препрекама.

                На траси дугој 300 километара на Златибору, Мокрој Гори и Тари, у току три дана (четвртак, петак и субота), око 300 учесника из преко 40 земаља света учествоваће на овом престижном рели такмичењу.

На свим трасама осим природних препрека мотоциклисте очекују и друга ограничења попут балвана, камењара и контејнера са водом.

Милан Стаматовић – прошлогодишње отварања релија

                Свечано отварање је у уторак, 16. маја којом приликом ће се учесницима обратити председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, председник Светске ендуро федерације Winfried Kerschhaggi и представник организатора Бранислав Ђурић.

                У среду, 17. маја на паркингу поред Туристичко рекреативног комплекса на Златибору биће одржан тренинг и квалификације на Прологу за све класе, а у поподневним часовима одржаће се мото акробације „Акраповић Ендуро крос финале.

Фото: Зоран Јешић

                Директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић наводи да је Златибор на овај начин обогатио своју туристичку понуду, и истакао је да је ова сарадња пример који показује како спорт може допринети развоју туристичких потенцијала и међународној промоцији наше земље.

                „Верујем да је ово и непоновљива прилика и за све становнике златиборског округа да виде нешто несвакидашње и уживају у новим садржајима које као туристичко место организујемо“, нагласио је Владимир Живановић.

Фото: Предраг Вучковић

Свечано проглашење победника одржаће се последњег дана такмичења у суботу, 20. маја у 15 часова на Краљевом тргу.

Захваљујући одличној организацији прошлогодишњег такмичења, Златибор је ове године добио и посебну част – да буде локација стартне трке у оквиру Шампионата који ће се даље наставити у Аустрији, Италији, Румунији, Канади, Шпанији и Немачкој.