Руски амбасадор у посети Златибору

Александар Боцан-Харченко, амбасадор Руске Федерације у Србији, посетио је 20. априла Златибор и заједно са председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем свечано открио таблу са називом улице која носи име руског добровољца и хероја са Кошара, Виталија Булаха.

У оквиру посете амбасадора Руске федерације одржан је састанак са привредницима Златиборског округа, а амбасадор Боцан-Харченко обишао је и компанију „Златиборац“ која већ годинама своје производе успешно извози у Руску Федерацију. Стаматовић и Боцан-Харченко обишли су и Канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом, која на Златибору функционише од 2015. године.

Фото: Туристичка организација “Златибор”

„Братски односи два народа и добре политичке везе Србије и Руске федерације, одличан су основ за успешну економску сарадњу. Зато смо отворили Канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом која представља одличан модел како могу да се повежу локалне средине две земље, да се успостави сарадња између привредника и привуку инвестиције са обе стране“, истакао је Стаматовић.

Фото: Туристичка организација “Златибор”

Председник Општине Чајетина се потом захвалио амбасадору Боцан-Харченку на посети и снажној подршци коју Руска Федерација пружа Србији.

Александар Боцан-Харченко, амбасадор Руске Федерације у Србији, изјавио је да је изузетно задовољан што се налази у посети општини Чајетина и изразио је велику захвалност привредницима и становништву Чајетине и Златибора на акцији прикупљања хуманитарне помоћи за становнике Донбаса, новог региона Руске Федерације.

Фото: Туристичка организација “Златибор”

Поред туристичких потенцијала и важној улози коју Златибор има у туризму Србије, ту су и привредне карактеристике златиборског краја, капиталне инвестиције које је у протеклом периоду реализовала општина Чајетина, што ствара могућност развоја економске сарадње са Русијом.

( Извор Туристичка организација „Златибор“)