Панчево: Хотел „Тамиш“ поново ради

Близина Београда, али и оживљавање дела привреде кроз отварање фабрика довело је до веће потражње смештајних капацитета у граду на Тамишу. Поред домаћих гостију у граду је све већи прилив и странаца који траже висок стандард хотелских услуга. У таквој ситуацији, а након више од 16 година, проблем са недовољном понудом квалитетног смештаја у Панчеву коначно је решен.

Наиме, почетком априла у Панчеву је отворен један од некадашњих симбола града – Хотел „Тамиш“. Овај репрезентативни објекат први пут је почео са радом 1978. године и важио је за објекат који је нудио услуге високе категорије. Хотел је затворен 2007. да би га од 2017. године преузела компанија „Алмекс“, односно предузеће „Марго прима“ доо које послује под окриљем ове компаније.

Приликом свечаног отварања

Хотел у свом саставу има 80 соба, од чега је 20 апартмана и у њему ће бити запослено око 120 радника. Основна услуга је ноћење са доручком при чему је у цену укључен и велнес центар као један од главних садржаја хотела. По речима директора Ненада Томића у хотелу се могу организовати и разне прославе: свадбе, крштења, рођендани, матуре, а све то у три велике сале капацитета са преко хиљаду места. Највећа сала има 500 места, средња може да прими 300 посетилаца, док је најмања капацитета са 200 места.

Такође, у оквиру хотела постоје и конференцијске сале, аперитив бар, кафе посластичарница са играоницом.

Пун капацитет услуга у овом хотелу се могу очекивати од 1. маја за када је заказано отварање велнес центра. Овај центар обухвата базен са хидромасажним кадама, пливачки базен и једанаест различитих сауна, а у понуди су и масаже, третман лица и фитнес део. Могућност коришћења велнес центра имаће гости који ноће, а право коришћења имаће и чланови клуба. Капацитет велнес центра је да угости око 150 посетилаца дневно.