Алибунар: Освештан крст и палионица свећа

У недељу, 19. марта, у храму Светих Благовести Српске православне црквене општине у Алибунару, уприличено је освећење крста са црквеног торња и објекат будуће палионице свећа. Сам чин освећења обавило је Његово преосвештенство владика Банатски господин Никанор, уз саслужење свештеника Епархије банатске.

Његово преосвештенство владика банатски господин Никанор

Као допринос изузетном залагању на обнови торња овог духовног храма, добром служењу верујућем народу у Алибунару и преданом раду као администратор парохије у Селеушу, свештенику Драгану Врховцу додељено је звање протонамесника.

Такође, након Литургије Његово преосвештенство владика Никанор у пригодној беседи захвалио се свим донаторима, ктиторима, приложницима и градитељима на несебичном залагању да се овај храм Српске православне цркве у Алибунару реконструише и обнови. Парохијанки Јасмини Којић додељена је Грамата  у знак захвалности на доброчинству јер је подарила изградњу објекта палионице свећа у црквеној порти.

Братски: Храмови Румунске православне цркве Светих апостола Петра и Павла и Српске православне цркве Благовести у Алибунару