Ловачка секција „ Долова“: Југослав Брзован нови председник

У недељу, 19. марта, у просторијама Дома културе „25. мај“ у Долову одржана је редовна Скупштина  Ловачке секције „Долово“. На дневном реду, између осталог,  доловачки љубитељи лова изабрали су новог председника, заменика и Управни одбор. У претходном четворогодишњем периоду председник ловачке секције у Долову била је Тања Стаменковић.

Око 15 сталних чланова ловачког удружења – секције у Долову једногласно су изгласали Југослава Брзована за председника и Бобана Ракиџића за заменика. Такође, јединствено је подржан и нови Управни одбор у саставу: Александар Стаменковић, Никола Трбенчин, Бојан Трбенчин и Воја Милосављевић.

Чланови Ловачког друштва наздрављају новом председнику

Југослав Брзован је члан ловачког удружења од 1985. године, а који се поред лова у Долову бавио и још увек бави друштвеним радом. Наиме,  Југослав је једно време био директор локалног јавно комуналног предузећа, био је члан Одбора – Скупштине Месне заједнице, а дугогодишњи је и  члан Коњичког клуба „Доловац“, односно Рукометног клуба „Долово“…

Треба рећи да ловство у Долову има традицију дугу 101 годину. У „Ловачком гласнику“ из 1923. године нашли смо податак да је у периоду од 1918. па до 1922. године, између осталих, основано и ловачко друштво у Долову.

У изјави за наш портал као приоритете у свом четворогодишњем „ловачком“ мандату Југослав истиче, пре свега, пошумљавање доловачког ловишта, повећање фонда фазанске дивљачи, као и одржавање традиционалних манифестација под покровитељством градског и покрајинског Удружења, односно Савеза.

„Долово има изузетне услове за одстрел фазанске дивљачи, али се пре тога мора створити адекватан фонд  да би се лов на ову птицу организовао, исплатио и како би се на тај начин привукле и колеге из других удружења“, нагласио је у краткој изјави за наш портал Југослав Брзован.