Нови спортски центар на Златибору

                Локална самоуправа у Чајетини планира за ову годину изградњу спортског центра на Златибору, који ће у свом саставу имати двадесетак фудбалских игралишта, што са природном, што са вештачком подлогом. Вредност инвестиције процењује се на око 20 милиона евра.

                Из тог разлога су протеклих дана представници општине Чајетина и Туристичке организације „Златибор“ боравили у радној посети анталијској регији у Турској. По речима челника Чајетине, намера је да се на лицу места увере у комплетан процес организације припрема фудбалских клубова, од пријема екипа на аеродрому, смештаја у хотелске капацитете, до свих осталих детаља. Јер, „Златна планина“, са својим потенцијалима и капацитетима има за циљ да буде редовна дестинација пре свега домаћим клубовима, али и иностраним.

Милан Стаматовић

                „ Боравимо у радној посети Анталији, са циљем да обиђемо спортске комплексе, да се упознамо са садржајима које ова регија нуди у спортском туризму. Видели смо како изгледају терени, остала спортска инфраструктура, како је све уклопљено у понуду. Такође, видели смо и каквим квалитетом услуга располажу хотели, али фокус је дефинитивно био на инфраструктурним саджајима. Спортски туризам није новина на Златибору, али би изградња нових терена прилично квалитативно подигао ниво понуде на нашој планини“, изјавио је за домаће медије Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.