Дочек Нове године на Краљевом тргу испунио очекивања

 У организацији општине Чајетина и Туристичке организације „Златибор“ приређен је још један, више него успешан, дочек Нове године. Наиме, на отвореној позорници на Краљевом тргу, уз концерт Данице Црногорчевић у пратњи ансамбла „Фенечки бисери“ и „Београдског синдиката“ и звуке трубе оркестра Дејана Јевђића, више од 10.000 окупљених туриста из земље и иностранства, испратили су стару и дочекали нову, 2023. годину.

Самом дочеку претходиле су представе за децу у извођењу глумаца Позориштанца „Смајли“ из Ужица, као и подела пакетића и слаткиша.

Тачно у поноћ, на измаку старе и у првим тренуцима Нове године, изнад Краљевог трга организатори су приредили величанствен ватромет.

Краљев трг је био препун и на репризи дочека 1. јануара 2023. када су на бини посетиоце забављали Индира Радић и „Лексингтон бенд“, уз звуке својих највећих хитова.

Фото: Туристичка организација “Златибор”

Треба рећи и да је током новогодишњих празника по златиборским хотелима и ресторанима наступао и велики број естрадних звезда: Светлана Ражнатовић, Милица Тодоровић, Сека Алексић, Мира Шкорић, Тања Савић, Никола Роквић, Шако Полумента…

Да је провод за „најлуђу ноћ“ на Златибору био добар избор потврђују и многобројни коментари на друштвеним мрежама, али и сведочења и изјаве по медијима. Једну од таквих реакција забележили смо и ми и то од  Маринела и Силване Ардељан из Банатског Новог Села који су са синовима Александром и Стефаном новогодишње празнике провели баш на Златибору.

Фото: Банатски добошар

„Иако је за дочек Нове године Златибор био без снега, као уосталом и читава земља, и иако је изостао онај снежно-зимски емотивни осећај, празничног расположења није нам мањкало. Одличан  новогодишњи програм на Краљевом тргу, поноћни ватромет и ефекти мултимедијалне фонтане на језеру, одушевили су многе па и нас. Не само деца него и супруга и ја носимо предивне утиске са дочека“, изјавио је за наш портал Маринел Ардељан.

Фото: Банатски добошар