Спортски савез Панчева прогласио најбоље спортисте у 2022. години

У петак, 23. децембра у дворани Културног центра, а по избору Спортског савеза Панчева, проглашени су најбољи спортисти Панчева за 2022. годину.

Награде које додељује Градска управа, затим награде у категорији Школског спорта и награде у категорији Младих спортиста уручили су: Слободан Битевић, председник Спортског савеза Панчева, Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије и Дејан Перић, Генерални секретар Спортског савеза Панчево.

Награде Градске управе добили су:

Карате клуб „Динамо“ Панчево

Ђорђе Салапура, Марина Радимовић, Никола Ивановић, Матеја Степанов, Урош Петровачки, Михајло Поповић, Дарко Спасовски, Александар Здешић

Пливачки клуб „Динамо“ Панчево:

Марта Константинов, Андреа Нађ, Ања Цревар

Веслачки клуб „Тамиш“ Панчево:

Петар Перић, Марко Јанчикин, Павле Милутиновић

Рукометни клуб „Динамо“ Панчево:

Никола Стаменковић, Вељко Чабрило

Клуб дизача тегова „Динамо“ Панчево:

Софија Јечменица, Милан Обреновић, Јована Радованов, Новак Лукић, Александар Клоцка, Нина Павловић, Анита Шапоњић, Марко Лазић

Триатлон клуб „Тамиш“ Панчево:

Богдан Јелача, Стефан Бирка

Атлетски клуб „Динамо“ Панчево:

Михал Шуља,Сања Марић, Тијана Николић, Дуња Атанацковић

Шах клуб „Светозар Глигорић“ Панчево:

Марко Милановић

Стрељачка дружина „Панчево 1813“:

Алекса Ракоњац, Ива Ракоњац, Марко Нинковић, -//-

Рвачки клуб „Динамо“ Панчево:

Милица Секуловић, Јована Радивојевић

Џудо клуб „Јединство“ Качарево:

Алекса Ђуровић, Растко Анђелковић

Бокс клуб „Професионалац“ Панчево:

Дамјан Бајић,

Стреличарски клуб Панчево:

Драгиша Јефтић, Роберт Мажинг, Стефан Жикић

Награде у категорији школског спорта добили су:

Најбоља ученица је Ксенија Мркела, ученица Основне школе „Свети Сава“. Ксенија је била најбоља на Државном школском такмичењу у атлетици у трци на 800 метара и била је победник на Спортској олимпијади Војводине.

Најбољи ученик је Урош Ђурић, ученик Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Омољица. Урош је победник Државног школског такмичења у атлетици на 60 метара и победник је Спортске олимпијаде школске омладине Војводине.

Награде у категорији младих спортиста добили су:

Пионир Филип Вујановић, члан Карате клуба „Младост“ Панчево. Освајач је бронзане медаље на Балканском првенству и првак је Србије у борбама.

Пионирка Ксенија Мркела, члан Атлетског клуба „Динамо“ Панчево. Ксенија је првакиња Србије на 800 метара и Државног кроса на 1000 метара.

Кадет Марко Јанчикин, члан Веслачког клуба „Тамиш“ Панчево. Марко је носилац сребра на Балканском првенству и вицешампион је на Првенству Србије.

Кадеткиња Милица Секуловић, чланица је Рвачког клуба „Динамо“ Панчево. Милица је на Европском првенству била пета, на Балканском првенству узела је бронзу, а на Првенству света заузела је 8. место.

Јуниор Вељко Чабрило, члан Рукометног клуба „Динамо“ Панчево. Вељко је освајач бронзе на Европском првенству.

Јуниорка Јована Радивојевић, чланица Рвачког клуба „Динамо“ Панчево. Јована је на Европском првенству заузела 6. место и шампионка је Србије за узраст до 23 године.